Floris Dirkse van den Heuvel

Al sinds zijn jeugd is Floris Dirkse van den Heuvel (1980) bezig met muziek. Na zijn pianolessen en kinderjaren in diverse koren heeft Floris het dirigentenvak opgepakt bij een jongerenkoor. Hierin werd hij begeleid door diverse collega-dirigenten.
‚Äč
Floris Dirkse van den Heuvel volgde vervolgens de Meerjarige Dirigentenopleiding (M.D.O.) via kunstfactor aan het conservatorium te Zwolle. Zijn hoofdvakken directie, stemvorming, solfège en muziekgeschiedenis werden gegeven door respectievelijk Eugène van Boheemen, Ineke Vlogtman, Tiedo Kruisselbrink en Gerard van der Leeuw. Hij behaalde in 2010 zijn diploma onder toeziend oog van dirigent Benjamin Bakker.

 

De afgelopen jaren heeft Floris Dirkse van den Heuvel diverse koren gedirigeerd, waaronder het Koninklijk Doesborgh's Mannenkoor, Vrouwenkoor Phoenix, Popkoor No Dubio en Jongerenkoor VOX. Ook begeleidt hij koren nog regelmatig op piano. In 2001 heeft hij een kinderkoor opgezet en dit zo’n 7 jaar gedirigeerd. In 2008 is Dirigent Floris gestart met een Vocal Group, die hij de eerste 2 jaar heeft gecoacht. Floris Dirkse van den Heuvel heeft veel bekendheid verworven met Jongerenkoor VOX uit Brummen. Met dit koor heeft hij o.a. meegedaan aan het programma Korenslag van de E.O. en heeft het koor bij Paul de Leeuw mogen optreden.

Dirigent Floris staat bekend om zijn soepele omgang met mensen, zijn onuitputtelijke energie en zijn enthousiasme! Door deze eigenschappen te combineren met zijn muzikale kundigheid is Floris Dirkse van den Heuvel in staat een koor in korte tijd muzikaal te verbeteren.